electronik
VIVA MUSIC'S SITE FOR ELECTRO PROJECTS
INTERVIU EXCLUSIV CU MELOTRON – VIVA MUSIC
Categories: ELECTRO MUSIC

VIVA: Cine sunt Melotron?

AK: Cine-i cine la Melotron? Kay Hildebrandt este producator, inginer de sunet, clape, backing vocals si tot el este cel care are in program glume. Edgar Slatnow face versurile, clape, backing vocals si este responsabil cu ideile stralucite. Apoi mai sunt si eu, Andy Krüger: compozitor, vocalist, clape, si cel care se ocupa de sexul frumos J

VIVA: Si ce este Melotron?

Melotron inseamna foarte multe lucruri. In primul rând o formatie, muzica buna, prietenia dintre trei tipi, o petrecere non-stop dar si o stare de bine in fiecare zi. Pe scurt, Melotron inseamna muzica electronica romantica pentru oameni cu gusturi deosebite.

VIVA: Intr-un interviu anterior ai mentionat ca din toate numele de formatii care nu spun absolut nimic, Melotron este unul din numele care suna bine fara sa spuna nimic. Voiai sa spui pe atunci ca incercati sa evitati clasificarile si ca nu aveti o agenda. Mai este valabil si acum?

AK: Da. Melotron este un nume fara un sens anume. Dar pentru noi, membrii Melotron, a devenit numele nostru de familie de-a lungul anilor. Iar daca cineva este interesat de o clasificare Melotron, ar face bine sa asculte muzica noastra.

VIVA: Depeche Mode nu sunt numai formatia voastra preferata, ci si cei responsabili de faptul ca voi trei v-ati intâlnit. Vorbim de Depeche Mode din ultimii ani ’80 si inceputul anilor ’90. De atunci Depeche Mode s-au schimbat enorm. Ce ne poti spune despre evolutia voastra? Mai aveti ceva in comun cu Depeche Mode?

AK: Muzica inseamna viata. Si viata inseamna sa inveti si sa intelegi. Iar sa inveti si sa intelegi inseamna pâna la urma sa evoluezi. Asa cum schimbi lucruri in propria viata, schimbi si versurile si muzica. Fiecare album este o experienta care ne schimba. Sentimentele noastre, visurile, dar si experientele isi croiesc cu toate drum in cântecele noastre. Pentru ca fiecare melodie este ca o fotografie introspectiva a fiecaruia dintre noi. Si nicio fotografie nu are cum sa semene cu urmatoarea. Acum lucram la un nou album si pot sa spun ca va fi foarte diferit de ultimul nostru album, ‘Propaganda’, pentru ca si noi ne-am schimbat. Seamana cu Depeche Mode? Nu stiu. Poate.
VIVA: Poti  sa-mi spui mai multe despre colaborarea cu In Strict Confidence? Stiu ca ati inregistrat impreuna un remake pentru melodia celor de la A-ha, ‘The Sun Always Shines on TV’, si chiar si inainte de asta, Dennis Ostermann de la In Strict Confidence v-a ajutat in studio cu single-ul vostru, ‘Brüder’ (‘Frati’). (In Strict Confidence vor cânta si ei live la Bucuresti, pe 14 februarie, in cadrul festivalului First Romanian Darkfest – www.darkwave.ro, organizat de Viva Music si Kompas Events).

AK: Dennis este unul din vechii si bunii prieteni ai Melotron si ne-am urmarit reciproc succesul de mult timp. Edgar a scris versurile pentru unele melodii ale celor de la In Strict Confidence, ‘Zauberschloß’ (‘Castelul fermecat’) si ‘Stern’ (‘Steaua’).  Dennis ne-a daruit ‘Brüder’ pentru albumul ‘Weltfrieden’ (‘Pace mondiala’). Si evident, a existat si remake-ul pentru melodia ‘The sun always shines on TV’. Sa lucram cu Dennis sau sa ne intâlnim cu el la vreo petrecere este intotdeauna o placere.

VIVA: In timp ce majoritatea formatiilor muzicale câstiga notorietate din scandaluri, formatia voastra este ‘curata’ si cred ca se bucura de mai putina atentie din partea presei de scandal decât majoritatea trupelor. Cu exceptia unui singur eveniment, si anume incidentul cauzat de Spiegel TV in 2001 când au folosit melodia voastra ‘Tanz mit dem Teufel’ (‘Dans cu diavolul’) pentru a ilustra un documentar despre crimele sataniste din orasul Witten, nu am putut gasi nimic controversat despre Melotron. Ce parere aveti despre felul in care se poarta presa cu voi?

AK: Da, suntem ‘curati’. Nu suntem implicati in chestii dubioase. Suntem poate chiar prea ‘curati’ pentru industria media … sau oare suntem prea intunecati si dubiosi? Serios acum, media se poarta frumos cu noi, si ne bucuram de atentia revistelor si posturilor de radio si TV alternative din intreaga lume.

VIVA: Ati urcat de patru ori pe scena prestigiosului festival Wave Gotik Treffen, si nu o data ca headliner pentru acest festival. Din perspectiva unei trupe, este diferita atmosfera de festival fata de cea a concertelor de club?

AK: Intr-un festival efortul este mai concentrat: mai intens si pe o durata mai scurta. Noi numim festivalurile ‘varianta rapida’. Intr-un concert de club, poti sa arati mai multe fatete ale formatiei. Atmosfera este personala. Asta nu inseamna ca nu apreciem ambele tipuri de spectacol.

VIVA: Veti avea primul spectacol live in România in Bucuresti pe 24 ianuarie. Aveti un mesaj pentru publicul si fanii din România?
AK: Veniti si distrati-va! N-ati vazut de ce suntem in stare! Dupa concert nu o sa puteti spune decât ce ati pierdut!

“Melotron inseamna muzica electronica romantica pentru oameni cu gusturi deosebite”. – Andy Krüger, Melotron

Leave a Reply